fbpx

教你做傳說中的「自動吸客系統」Brian 都用的Email Automation Marketing?

怪就怪自己錄片前無做好Marketing Research‥‥‥
Upload 前先發現阿石、Ivan So同好多YouTuber都已講過呢個「自動吸客系統」Topic,今次好在有加料教大家點樣設定WooCommerce 的transactional email。
IT 人一直追求更勁的功能、更有效率的Coding,但係,唔係個個IT人都識SELL嘢。呢個世界始終都係講包裝,原來,好簡單嘅嘢,套個勁嘅名,對準市場,一樣賣得!
幾年前,當我仲係純種IT人嘅時候,識了一位做Marketing好勁的姐姐。佢話佢在某地的電子煙界捧紅了一位KOL,但佢話,原來呢位KOL本身是一位非常普通的民工,當年佢哋在唔知邊個火車站「發掘」到佢,見佢有少少型仔,就簽咗佢,仲教佢食電子煙吹波波,擺d 型POSE,最後就成為咗KOL。
P.S 希望大家鍾意呢條片,都係果句,睇咗唔識set就PM我

發佈回覆

你的電郵地址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

WhatsApp chat